ΣΦΕΝΤΟΥΡΙ-ΟΡΟΣ

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1:45 ώρα (μέτριος ρυθμός)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ: Εύκολη στο πρώτο μέρος - μέτριας δυσκολίας στο δεύτερο.
ΜΟΡΦΗ: Επίπεδη -ανηφορική.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: Νερό (δεν υπάρχει στην διαδρομή ούτε πηγή ούτε μαγαζί για να σας παρέχει κάτι) 
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Εμφανής (κόκκινα σημάδια)
διαδρομή 
κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση  
00:00 Στην αρχή του χωριού Σφεντούρι υπάρχει διασταύρωση . Παίρνουμε τον αριστερό ανηφορικό δρόμο ( ο δεξής είναι η οδός Μπύρας) και προχωράμε για 10 λεπτά . 
00:10 Στο σημείο που τελειώνει η ανηφόρα και ο δρόμος στρίβει προς τα δεξιά , στα αριστερά υπάρχει ένα μικρό πλάτωμα από όπου ξεκινάει και το μονοπάτι ( υπάρχει κόκκινο σημάδι) Το μονοπάτι στην αρχική του διαδρομή είναι ένα εμφανές παλαιό καλντερίμι.
00:20 Φθάνουμε σε ένα μεγάλο πέτρινο αλώνι καλυμμένο με θάμνους . Το μονοπάτι συνεχίζει βορειοανατολικά.
00:30 Το μονοπάτι μας βγάζει στην σουβάλα «Αχλάδα» (εικ.3), και η σήμανση γίνεται πιο συχνή
00:45 Το μονοπάτι μετά από 15 λεπτά περίπου γυρίζει ανατολικά και γίνεται ανηφορικό με κατεύθυνση τον χωματόδρομο του όρους . Σε αυτό το σημείο υπάρχει μικρός βαθμός δυσκολίας
01:05 Μετά από 20 λεπτά ανάβασης κοντά στα βράχια φθάνουμε στον χωματόδρομο και κάνουμε αριστερά ( υπάρχει και μια μεγάλη πράσινη δεξαμενή νερού στο σημείο αυτό)
01:07 Στα 50 μέτρα δεξιά μας αρχίζει (εικ.4) το μονοπάτι που βγάζει στο Όρος . Υπάρχει εμφανής σήμανση και από την αρχή του μονοπατιού έχουμε ορατότητα στο εκκλησάκι που υπάρχει στην κορυφή του Ορους
01:22 Το μονοπάτι χωρίζεται στα δύο . Αριστερά (βόρεια) κατευθύνεται στο Nαό των Ταξιαρχών (κατηφορικό) και δεξιά συνεχίζει για Όρος (ανηφορικό)
01:42 Φθάνουμε στην κορυφή του Όρους (527 μ). Είμαστε στο πιο ψηλό σημείο της Αίγινας όπου και βρίσκονται ίχνη του βωμού του Ελλάνιου Δία (Ο αρχαιότερος στην Ευρώπη) 


φωτογραφίες από την διαδρομήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου