Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

1ος αγώνα ανώμαλου δρόμου στην Αίγινα


Ελάτε να τρέξουμε ή να περπατήσουμε στην  όμορφη Αίγινα!
Ας λάβουμε όλοι μέρος στον 1ο αγώνα βουνού στην Αίγινα


1o Κύπελλο Αφαίας 2012
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, διοργανώνει τον 1ο αγώνα μετά την ίδρυσή του με την επωνυμία «1ο Κύπελλο Αφαία 2012» στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας.

Διαδρομές αγώνα

 
1.      Αγώνας ανωμάλου δρόμου 15χιλιομέτρων:
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.30. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας- Αίγινας την οποία και  διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτι κατηφορικό, που καταλήγει δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις   περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απατήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής).
 
2.      Αγώνας ανωμάλου δρόμου πέντε (5) χιλιομέτρων.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.40. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ. Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.
 
3.      Διαδρομή περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων, χωρίς χρονομέτρηση.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.40. Η διαδρομή είναι κοινή με τον αγώνα ανωμάλου δρόμου 5 χλμ.
 
4.      Αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά γεννηθέντα το 2000 & 2001.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.45. Η διαδρομή θα είναι περιμετρικά του ναού της Αφαίας.
 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
:
1.      Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στις τρεις διαδρομές 15 και 5 χλμ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ για τα παιδιά, όπως προαναφέρθηκε να έχουν γεννηθεί μετά το 1999 και θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.
2.      Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.
3.      Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τους αγώνες δρόμου των 15 και 5 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους περιπατητές και τα παιδιά.
 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ. και θα διεξαχθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αίγινας. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο , ιατρός και μέλη διασωστικής ομάδας, ενώ για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά από σημείο της διαδρομής, θα υπάρχει συνδρομή από τον μηχανοκίνητο σύλλογο «ΑΛΜΑ».

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
1.      Θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία τρία στοπ, για την διαδρομή των 15 χλμ με νερά και ισοτονικά τζελ.
      2.      Στον αγώνα πέντε χλμ θα υπάρχει ένα στοπ με διατιθέμενα νερά.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 15 ΧΛΜ:
1ος    Νικητής και 1η νικήτρια κάθε ηλικιακής κατηγορίας : κύπελλο-μετάλλιο.
2ος - 3ος Νικητής και 2η-3η νικήτρια κάθε ηλικιακής κατηγορίας: ειδικό μετάλλιο.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: α)18-34 ΕΤΩΝ, β) 35-44 ΕΤΩΝ, γ)45-54, και δ)55 ΚΑΙ ΑΝΩ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση, να υπάρχει συμμετοχή άνω των έξι αθλητών σε κάθε κατηγορία.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Β. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ:
1ος    Νικητής και 1η νικήτρια : κύπελλο-μετάλλιο.
2ος - 3ος Νικητής και 2η-3η νικήτρια : ειδικό μετάλλιο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες 15 και 5 χλμ, θα απονεμηθούν μετάλλια .
Γ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 5 ΧΛΜ: Θα απονεμηθούν έπαινοι.
Δ.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν έπαινοι.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν μαζί με την απόδειξη της τράπεζας για το entry fee, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση sdyaiginas@hotmail.gr ή με φαξ στο τηλ: 22970 24203 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Ο όμιλός μας έχει εξασφαλίσει ειδική προσφορά για όσους επιθυμούν να φθάσουν στην Αίγινα Κυριακή πρωί στις 10-06-2012 και να αναχωρήσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Αναχώρηση από Πειραιά :08.20 και από Αίγινα 18.00. Συνολικό κόστος με το κόστος συμμετοχής στον αγώνα 20 ευρώ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 04-06-2012, και να σταλεί με φαξ η απόδειξη ώστε να γίνουν οι σχετικές κρατήσεις. Στο ποσό  θα περιλαμβάνεται η μετάβαση από και προς το λιμάνι της Αίγινας με πούλμαν.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους για τα λοιπά δρομολόγια και τον τρόπο μετάβασής τους αναζητώντας τα στο site: aiginaportal.gr το οποίο θα καλύψει τον αγώνα. Υπάρχει επίσης προσφορά στο πλοίο ΦΟΙΒΟΣ με 30% έκπτωση επί του εισιτηρίου που θα κοπεί στα κατά τόπους πρακτορεία, μόνο για μετάβαση και επιστροφή από και προς Πειραιά, χωρίς πούλμαν . Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με πλοίο επιλογής τους αλλά να χρησιμοποιήσουν το πούλμαν, θα πρέπει να το δηλώσουν στην φόρμα συμμετοχής και να καταβάλλουν το ποσό των οκτώ (08) ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συμμετοχής entry fee.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site www.aiginaportal.gr 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.aiginaportal.gr 

Για να δείτε την προκήρυξη του αγώνα πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 6973679096 κος Σταύρος Γκρόζας καθώς και στην διεύθυνσή του συλλόγου στο facebook: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου